Några kul och nyttiga program att ladda ner

Dessa är gratisprogram som jag laddat ner och provat, jag gillar dom. Vill du testa så bara klicka på länken
till vänster om beskrivningen.
Jag garanterar inte att dom är felfria, men dom är virustestade och jag har provat dom.

SIW

Se vad din dator är uppbyggd av

Både hårdvara och mjukvara.

ProcessTamer Förhindra överbelastning av processorn
ProcessTamer v1.03.03 [engelska, 100kB, gratis]
Du har nog varit med om det otaliga gånger: ett program börjar krångla och ockuperar all tillgänglig cpu-tid. Att processorn jobbar för högtryck kan också hända under väldigt resurskrävande operationer, så som vid konvertering av ljud och video, samt under en mängd andra omständigheter. Att använda datorn till något annat just då, eller att stänga ett kraschande program som upptar alla processorresurser, är en ren plåga. ProcessTamer bevakar dock all processanvändning, och om ett program börjar intensivanvända cpu-tid sänks prioriteten på detta program tillfälligt, tills processen är klar (eller alternativt tills du har stängt ner den). På så sätt kan du lättare återta kontrollen över operativsystemet i dessa lägen.

Portello Basic

 

Redigera webbsidor med ett musklick
Portello Basic 1.05.0032 [engelska, 5.4Mb, gratis]
Att uppdatera en webbsajt behöver definitivt inte vara krångligt, det bevisar Portello Basic. I programmet matar du bara in informationen som krävs för att ansluta till ditt webbhotell, och när du sedan vill redigera dina webbsidor klickar du lätt på "Edit"-knappen i Internet Explorer, och sidan blir därmed redigerbar direkt i din webbläsare! Enkelt fixar du små stavfel, eller ändrar bildlänkar och dylikt. På Portellos hemsida finns också PortelloCMS, som är en mer avancerad version av detta program - dock fortfarande helt gratis. PortelloCMS har också en administrationsdel så att du som webbmaster kan begränsa vilka förändringar du kan göra med Portello.
Fresh UI Finjustera Windowsinställningarna
Fresh UI 7.34 [engelska, 825kB, gratis]
Att Windows är bättre än vad Microsoft vill medge känner du kanske redan till: det dräller av funktioner och möjligheter som du varken kan se eller ändra genom Windows kontrollpanel eller bland operativsystemets övriga inställningar. Antingen får du hänga på diverse tips-sajter och jaga registerinställningar, eller så laddar du hem ett specialprogram. Fresh UI innehåller hundratals extra inställningar och täcker alltifrån användargränssnitt till hårdvaruinställningar. Det finns förmodligen ungefär hundratals program av den här typen också - Fresh UI ska du välja för att det är gratis, lättanvänt och även väldigt utförligt: du får verkligen veta hur varje inställning påverkar systemet.
Lalim Smiley Face Hjälpverktyg för Smileys
Lalim Smiley Face v1.9.0 [engelska, 57 kB, gratis]
En av anledningarna till att chattande har blivit så populärt, är troligen uppfinningen Smileys vilket ju innebär att det blir möjligt att med text utrycka sina känslor på ett helt nytt sätt. I det här programmet finns det över 200 olika typer av Smileys inlagda, med beskrivning och allt, redo att kopieras in i din chattsession för användning.
Pic Cutter 3.0 Enkelt sätt att spara bilder
Pic Cutter 3.0 [engelska, 917kB, gratis]
Vill du spara undan bilder du ser på skärmen, trots att det vanligen inte går? Kanske för att det inte är vanliga bilder, utan någon flash-animation eller dylikt. Pic Cutter är då ett smidigt verktyg som ligger aktivt i system tray redo att användas vid behov. Aktivera med ett kommando, markera den del av skärmen du vill spara som bild, och sedan är det klart! Animationer kan frysas så att du enkelt kan spara vadhelst du ser på skärmen, och om du vill kan du även spara till klippbordet eller direkt visa markerad bild som skrivbordsbakgrund
SPAMfighter Håll spam-breven borta från Outlook
SPAMfighter 3.1.4 [svenska, 4 820kB, gratis]
Oönskrad reklam bland e-posten är ett problem som engagerar många människor världen över. Det är också den grundförutsättningen som gör att ett program som SPAMfighter fungerar så väl. Programmet kan användas med Outlook eller Outlook Express, och sorterar bort brev baserat på vad andra användare av programmet har idenetifierat som spam. Användarskaran består av ungefär 600 000 människor, och om du råkar få spam och raderar det gör du också de övriga 600 000 användarna en tjänst. På samma sätt hjälper de dig, vilket i slutändan leder till att mängden spam i din inbox reduceras avsevärt
Spybot Search & Destroy Ut med spyware!
Spybot Search & Destroy v14b2 [engelska, 4.4Mb, gratis]
Adware och spyware är ett växande problem för många internetanvändare. Programvara för att bli av med de irriterande programmen finns dock - det är främst Adaware och Spybot Search & Destroy som brukar nämnas i de här sammanhangen. Båda är gratis och brukar anses tillhöra de bästa i genren. Använd och prova gärna båda, eftersom de är olika bra på helt olika saker. Här har du Spybot Search & Destroy.
The Rename Massnamnändra filer
The Rename 2.1.6 [engelska, 2 832kB, gratis]
Att jobba med filer går betydligt snabbare och lättare om filnamnen på ett relevant sätt reflekterar innehållet i dem. Med The Rename kan du snabbt byta namn på många filer på en gång, i stället för att manuellt göra det på dem en och en. Filer som du önskar skall ingå i en serie namnändras automatiskt så att varje fil innehåller ett nummer som automatiskt räknas upp för varje fil. Rename kan även ändra versaler och gemener enligt dina önskemål, och läsa av filinnehållet för att exempelvis låta bildinformation eller media-taggar ingå i ett filnamn. Och en herrans massa mer.
X-Setup Pro Kom åt hemliga inställningar
X-Setup Pro 6.6 [engelska, 4 651kB, gratis]
Windows är fullt av små mystiska inställningar som en vanlig användare aldrig någonsin märker av, men lika fullt finns de där ändå. X-Setup ger dig en möjlighet att komma åt otaliga av dessa inställningar, och göra Windows lite bättre, lite smidigare och lite mer flexibelt än vad det annars är. Användargränssnittet har putsats upp en del sedan undertecknad tittade på programmet senast, men det är fortfarande pragmatiskt fult. Bäst är det ändock. Skicka vidare
ZoneAlarm Free Gratis brandvägg
ZoneAlarm Free 5.5.062.011 [engelska, 6 515kB, gratis]
Som vi tidigare nämnt här i Windowsnytt har inte Windows inbyggda brandvägg alla funktioner som en ordentlig brandvägg borde ha, som till exempel kontroll av ugående trafik. För dig som vill ha ett bättre skydd men samtidigt inte behöva betala något, är ZoneAlarm Free förmodligen det bästa du kan hitta. Du kontrollera vilka data som skall släppas igenom och vilka som skall stoppas, på ett mycket mer omfattande sätt jämfört med Windows-brandväggen. Den kommersiella versionen av ZoneAlarm innehåller förutom brandväggen även skydd mot phishing, spam, popups, integritetsintrång och virus.
Fresh Download 7.0 Snabba nedladdningar!
Fresh Download 7.0 [engelska, 1 480kB, gratis]
Nedladdningshanterare är små verktyg som funnits länge nu och vars syfte är att underlätta hämtning av filer i webbläsare. Varför dess funktioner inte byggts in i standardwebbläsarna ännu är en gåta, men så är det i alla fall. Fresh Download kan i alla fall snabba upp nedladdningar genom att öppna flera anslutningar mot servern den laddar hem ifrån, den kan återuppta avbrutna nedladdningar, den kan schemalägga dem till tider då det går snabbare att få hem dem; ja, allt det där vanliga helt enkelt. Dessutom är den gratis, och innehåller varken reklam eller spyware.

iSysCleaner Radera skräpfiler
iSysCleaner 0.6.7 [engelska, ?kB, gratis]
Om du gör vad de allra flesta människor gör med sina datorer, det vill säga lite allt möjligt, så kommer det samlas en oändlig mängd skräpfiler på hårddisken efter ett tag. temporära filer som aldrig raderas, förlorade kluster cookies, och Internetcache. Allt det där och lite till tar iSysCleaner hand om och bort åt dig. Börjar hårddisken bli trång så kan du bereda ytterligare lite plats innan det är dags för en rejäl storstädning.
Miljardär

Koppla av med ett trevligt spel.
5,9 mb
Ett trevligt Monopol-liknande program, jag vill påstå att det är ett mellanting mellan Monopol och Nya Finans.

ppviewer

PPS-Visare
1,9mb
Om du inte kan se pps-filer är detta programmet du behöver.

DriveImage XML Ta en kopia av din hårddisk
1,67MB
Att säkerhetskopiera sina viktigsa filer är absolut nödvändigt. Med Driveimage XML kan du ta en kopia av hela din dators hårddisk, eller utvald partition. Programmet låter dig ta en kopia av en hårddisk trots att den för tillfället används av exempelvis operativsystemet. Du kan även återskapa en partition utan att starta om datorn. Programmet fungerar endast på Windows XP, Windows Server 2003 och Windows Vista