Hej!

Jag är en kille på 62 år som föddes i Västerås. Kom till Gotland som ettåring. Så jag räknar mig som Gotlänning. Dialekten är kvar. Bodde i en liten by som hette Linde till jag var 13 år sedan flyttade vi till Hemse. Där bodde jag med mor och fosterfar till jag var 18.

Då gick jag till sjöss och lärde mig till sjömanskock. Efter ett par år bosatte jag mig i Malmö, där jag bodde i tio år. Min dotter föddes 1971. Jag arbetade med att köra lastbil, buss, taxi första åren. 78 startade jag min första firma. Det var en butik som sålde begagnade prylar av alla de slag. Efter ett par år började jag åka runt och sälja till butiker som grossist. Sedan var det dags att röra på sig igen och flyttade till Lomma som ligger ett par mil norr om Malmö. Där fortsatte jag med att åka runt och köpa in och sälja allt mellan himmel och jord.

Tio år senare arbetade jag i Landskrona som marknadschef på en reklamfirma, och för att slippa pendla varje dag flyttade jag dit. 92 började jag reparera Datorer och lärde mig en hel del. Så var det dags att sparka i gång firman igen. Så jag reparerade uppdaterade och byggde datorer.

Jag bodde inne i Landskrona till 98, då köpte jag stugan jag bodde i fram till aprill 2006 som ligger fem kilometer utanför Landskrona. På grund av några hjärtinfarkter på hösten samma år, har jag fått förtidspension och avvecklat firman. Trivs underbart med livet nu. Jag har min fasta inkomst och behöver inte jaga pengar. Sköter mig själv och snickrar lite på huset, påtar i trädgården och läser mycket. Allt i min egen takt.

Blev morfar den 18/4 . Det är kul. Hon heter Tilda. Ett par år senare kom Ebba så nu har jag 2 barnbarn.

På våren 2004 fick jag en liten hund, en riktig personlighet som heter Drutten av rasen griffon.

Skaffade en liten husvagn på hösten 2004. Har varit ute med den en hel del som kan synas på sidan husvagnen.

Fick tyvärr varit lite problem med orken på våren och sommaren året efter, så fick jag veta vad som var orsaken. Gjorde bypassoperation 7 september 2005, så nu kommer jag att kunna njuta mycket mera av turerna med vagnen.

Jag räknar med att kunna åka ut i slutet av mars 2006 på första vårturen. Drutten skall naturligtvis med, han älskar att springa runt ute i naturen.

Det har inte blivit någon tur än med husvagnen i dag är det 1 maj 2006. Jag har sålt stugan i Landskrona och bor nu uppe på södra sluttningen av Hallandsåsen på norra sidan av Västersjön. En underbar natur och bara så mysigt.

Det blev inga fler turer med husvagnen, orken räckte inte till och det var problem med röta i bakstammen så jag gjorde av med den.

Den 30 mars 2007 flyttade jag från huset och flyttade till en hsb-lägenhet i Klippan. 1 rum och kök. Jag köpte den billigt och billig hyra. Det är bara 150 meter från tåg och buss 400 meter till centrum, så jag sålde bilen.

Men efter1 månad kände jag att jag måste kunna köra lite ibland. Så jag hittade en scoter 125cc = lätt motorsyckel. Det var mysigt. Har redan varit ute många timmar och myst i naturen. Var i väg på en tur till gotland i slutet av juli. Det kan du hitta på Gotlandsresan.

Har nu bott drygt ett halvt år i lägenheten och får säga att jag trivs utmätkt. Att ha hund och bo på tredje våningen är faktiskt rena medesinen. Även om det tog i mot i början så går jag nu upp för trapporna utan att bli anfådd.

Ja nu är det 2009 och jag tyckte jag behövde en lite större moppe. Så jag sneglade på olika äldre modeler. Men bestämde mig för en Lifan 250cc. Den var ny och till rätt pris. Du kan se den på MC. Den är bara så go och jag kallar den Snövit. Jag tog en semestertur med den i somras, du kan se lite bilder under Semester 2009.

I början av agusti 2009 ändrade jag min kost till LCHF och blivit märkbart bättre på alla vis, du kan läsa mer om det under MÅ BRA.

I vinter har jag fortsatt äta LCHF och tappat 20 kg, till nu i mitten av februari.

Nu är vi inne i början av maj och 24kg lättare, 114 när jag började för 9 månader sedan. Jag har även kunnat ta bort insulin(76 enh tidigare) Även metformin är borta. Har även slutat med statiner (mot kolestrol) samt omeoprazol (mor sur mage). Även Alvedon har jag kunnat sluta med då värken i axlarna är borta, så ingen mera kortison.

10 november 2011gick Drutten till dom sälla jaktmarkerna.
Du lämnade ett stort tomrum efter dig Drutten.

Men livet går vidare. och mitt välmående fortsätter. Köpte en ny/begagnad MC i våras.